Strip
Nederlands

Dune : de graphic novel. boek 2, Muad'dib

Brian Herbert (bewerker), Kevin J. Anderson (bewerker), Frank Herbert (naar het werk van)
Dune, het epische sciencefictionmeesterwerk van Frank Herbert, speelt zich af in een verre toekomst, te midden van een gigantische interstellaire feodale maatschappij en vertelt het verhaal van Paul Atreides die, samen met zijn familie, de heerschappij over de woestijnplaneet Arrakis overneemt.

Dune is een verbluffende mix van avontuur en mysticisme, politiek en natuur. Een machtig en f
Titel
Dune : de graphic novel. boek 2, Muad'dib / oorspronkelijk auteur Frank Herbert ; adaptatie door Brian Herbert en Kevin J. Anderson ; getekend door Raúl Allén en Patricia Martín, met hulp van Jesús R. Pastrana
Bewerker
Brian Herbert Kevin J. Anderson
Naar het werk van
Frank Herbert
Illustrator
Raúl Allén Patricia Martín
Medewerker
Jesús R. Pastrana
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dune-the graphic novel book 2
Parallelle titel
Frank Herbert's Dune
Uitgever
's-Hertogenbosch: Silvester, 2022
161 p. : ill.
ISBN
9789463069090 (hardback)

Besprekingen

Het tweede deel in een adaptatie van Frank Herberts ‘Dune’ als graphic novel.In dit deel stranden de jonge Paul Atreides en zijn moeder, Vrouwe Jessica, in de diepe woestijn van Arrakis. Ze werden verraden door hun eigen lijfarts, Dr. Yueh, en vernietigd door hun grootste vijanden: de Harkonnen. Nu moeten Paul en Jessica de mysterieuze Fremen vinden of ze zullen sterven. Terwijl ze de goed bewaakte geheimen van de planeet langzaam ontrafelen, worden ze elk geconfronteerd met keuzes die hun lot en hun leven voor altijd zullen veranderen. Ballonstrip in kleur met cartoonachtige sfeervolle illustraties. Vanaf 15 jaar. Brian Herbert (Seattle, 1947) is een bekende Amerikaanse schrijver. Hij schreef tientallen boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Frank Herbert’s Dune’.*

Over Brian Herbert

CC BY 2.0 - Foto van/door Matt Crampton from Sunnyvale, CA, USA

Brian Patrick Herbert (Seattle, 25 juni 1947) is een Amerikaans sciencefictionschrijver.

Brian Herbert is de zoon van Frank Herbert, vaak door hemzelf of zijn vader als "zoon één" (Number One Son) aangesproken. Brian heeft nog een broer Bruce en een halfzuster Penny. Samen vormen ze het Herbert Partnership en ze treden geregeld samen in de publiciteit, waarbij de man van Penny als een soort groupmanager werkt. Op hun website staat een aantal korte sciencefictionverhalen in pdf-uitvoering, die de grote Voorspelen en drie vervolgen op Duin min of meer aan elkaar moeten koppelen.

Herbert trad ook op als adviseur bij de opnamen voor de remake van Dune door Sci-Fi Channel in 2002 en het vervolg Children of Dune, die vrij snel op dvd verschenen en ook in Nederland verkrijgbaar zijn.

Herbert publiceerde de volgende titels: