Strip
Nederlands
De officiële prequel van Frank Herberts baanbrekende Dune. Een graphic novel in 3 delen.

Na de voortijdige dood van zijn vader wordt de jonge Leto Atreides Hertog van Huis Atreides, terwijl Duncan Idaho zijn eerste stappen zet om Leto’s rechterhand te worden. Ondertussen verspilt Baron Harkonnen geen tijd om de eeuwenlange strijd tussen Harkonnen en Atreides in het geheim voort te zett
Titel
Huis Atreides. Boek drie
Scenarist
Brian Herbert Kevin J. Anderson
Naar het werk van
Frank Herbert
Illustrator
Dev Pramanik
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
House Atreides Volume 3
Uitgever
's-Hertogenbosch: Silvester, 2022
92 p., [20] p. : ill.
Aantekening
Officiële prequel van Frank Herberts Duin Originally published in single magazine form as Dune: House Atreides N° 9-12 Bevat dossier
ISBN
9789463069342 (hardback)

Besprekingen

Een graphic novel en prequel van Frank Herberts ‘Dune’. Na de voortijdige dood van zijn vader wordt de jonge Leto Atreides Hertog van Huis Atreides, terwijl Duncan Idaho zijn eerste stappen zet om Leto’s rechterhand te worden. Ondertussen verspilt Baron Harkonnen geen tijd om de eeuwenlange strijd tussen Harkonnen en Atreides in het geheim voort te zetten.Een nieuw tijdperk breekt aan wanneer Kroonprins Shaddam zich van zijn vader kan ontdoen om zo de troon van het Keizerrijk te grijpen. En Pardot Kynes, die nu door de Fremen gezien wordt als een profeet, voert zijn plannen door om een oase te maken van de woestijnplaneet. Ballonstrip met cartoonachtige en gekleurde illustraties. Vanaf 15 jaar. Brian Herbert (Seattle, 1947) is een bekende Amerikaanse schrijver. Hij schreef tientallen boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Dune: Huis Atreides'*.Prequel op Frank Herbert's Dune: de graphic novel.

Over Brian Herbert

CC BY 2.0 - Foto van/door Matt Crampton from Sunnyvale, CA, USA

Brian Patrick Herbert (Seattle, 25 juni 1947) is een Amerikaans sciencefictionschrijver.

Brian Herbert is de zoon van Frank Herbert, vaak door hemzelf of zijn vader als "zoon één" (Number One Son) aangesproken. Brian heeft nog een broer Bruce en een halfzuster Penny. Samen vormen ze het Herbert Partnership en ze treden geregeld samen in de publiciteit, waarbij de man van Penny als een soort groupmanager werkt. Op hun website staat een aantal korte sciencefictionverhalen in pdf-uitvoering, die de grote Voorspelen en drie vervolgen op Duin min of meer aan elkaar moeten koppelen.

Herbert trad ook op als adviseur bij de opnamen voor de remake van Dune door Sci-Fi Channel in 2002 en het vervolg Children of Dune, die vrij snel op dvd verschenen en ook in Nederland verkrijgbaar zijn.

Herbert publiceerde de volgende titels: