Boek

En haar lieverdjes

Een jong Engels echtpaar heeft nogal wat verschil van mening over de opvoeding van hun 6-jarige tweeling.
Titel
En haar lieverdjes
Auteur
Catherine Cookson
ISBN
9789022563250

Besprekingen

Mary Ann en haar man Corny hebben nogal wat verschil van mening over de opvoeding van hun tweeling van zes jaar. Met name de jongen levert problemen op omdat hij niet wil of kan praten. Pas op het moment dat hij alleen met zijn vader is, omdat zijn zusje weg is, begint hij plotseling te praten. Een makkelijk te lezen en voorspelbaar verhaal met een katholieke achtergrond in een redelijke vertaling. De karaktertekening van de kinderen past beter bij wat oudere kinderen. Het feit dat er niets wezenlijks gedaan wordt aan het niet praten van de jongen komt wat vreemd over. Normale druk.

Over Catherine Cookson

Catherine Cookson (Tyne Dock, County Durham, 27 juni 1906 - Newcastle-upon-Tyne, 11 juni 1998), geboren als Kate McMullen, was een Engelse schrijfster met een oeuvre van over de 100 titels. Zij schreef ook onder de pseudoniemen Catherine Marchant en Katie McMullen. Een aantal van haar boeken werd uitgegeven in de Zwarte Beertjes-reeks van A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Cookson werd opgevoed door haar grootmoeder. Geboren in armoede verkeerde ze lang in de mening dat haar biologische moeder haar oudere zus was. Cookson begon pas op latere leeftijd te schrijven - ruim na haar veertigste. Ze is twee decennia lang, tot 2004, de meest uitgeleende auteur geweest in Engelse bibliotheken. Van haar boeken zijn meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht en ze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Deze populariteit staat in tegenstelling tot de mening van de meeste literaire critici over haar werk.

BibliografieLees verder op Wikipedia