Boek
Een 11-jarig meisje probeert kost wat kost een dreigende scheiding tussen haar ouders te voorkomen.
Titel
Verliefd
Auteur
Catherine Cookson
ISBN
9789022563229

Besprekingen

Episode uit het leven van de 11/12-jarige Mary Ann waarin zij een dreigende tweespalt tussen haar ouders bezweert en ondertussen verliefd wordt op een eenvoudige dorpsjongen. Vierde deel van een reeks; zonder voorkennis van eerdere delen is dit verhaal moeilijk te volgen door de vele personen die bekend verondersteld worden en door de vele verhaal-elementen. De sfeer is die van een idyllische Engelse dorpsgemeenschap, waarin iedereen zijn plaats kent en problemen altijd opgelost worden. Anglicismen in de vertaling. Normale druk.

Over Catherine Cookson

Catherine Cookson (Tyne Dock, County Durham, 27 juni 1906 - Newcastle-upon-Tyne, 11 juni 1998), geboren als Kate McMullen, was een Engelse schrijfster met een oeuvre van over de 100 titels. Zij schreef ook onder de pseudoniemen Catherine Marchant en Katie McMullen. Een aantal van haar boeken werd uitgegeven in de Zwarte Beertjes-reeks van A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Cookson werd opgevoed door haar grootmoeder. Geboren in armoede verkeerde ze lang in de mening dat haar biologische moeder haar oudere zus was. Cookson begon pas op latere leeftijd te schrijven - ruim na haar veertigste. Ze is twee decennia lang, tot 2004, de meest uitgeleende auteur geweest in Engelse bibliotheken. Van haar boeken zijn meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht en ze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Deze populariteit staat in tegenstelling tot de mening van de meeste literaire critici over haar werk.

BibliografieLees verder op Wikipedia