Boek
Nederlands

Mijn grote AVI-leesboek

Charel Cambré (illustrator), Arnaud Toulon (medewerker), Elly Simoens (auteur)
Deze dikke verzamelbundel van Suske en Wiske Junior bevat maar liefst vier AVI-verhalen op drie verschillende niveaus:

Pak me dan! (AVI Start / AVI 1)De kat (AVI M3 / AVI 2)Een heks in het dorp (AVI M3 / AVI 2)Wat hoort Wiske daar? (AVI E3 / AVI 3)

Het leesniveau AVI Start / AVI 1 is voor beginnende lezertjes. AVI M3 / AVI 2 komt overeen met de gemiddelde leesvaardigheid in
Leesniveau
AVI Start, AVI M3, AVI E3, AVI 1, AVI 2
Titel
Mijn grote AVI-leesboek
Illustrator
Charel Cambré 1968-
Medewerker
Arnaud Toulon
Auteur
Elly Simoens Inge Bergh
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2022
99 p. : ill.
ISBN
9789002277047 (hardback)

Over Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske.

Biografie

Jeugd

Cambré bracht zijn jeugd door in Herenthout waar zijn ouders een café hadden. Hier traden eind jaren 70, begin jaren 80 van de twintigste eeuw beginnende groepen als U2, Madness en Dire Straits op. Cambré tekende er op bierviltjes.

Carrière

Cambré volgde drie jaar de opleiding Kunsthumaniora in Lier en studeerde hierna nog vier jaar - samen met Rudy Trouvé, later gitarist bij dEUS - in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar hij de richting animatiefilm volgde. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeelfilms. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn teke…Lees verder op Wikipedia

Suggesties