Boek
Nederlands

Dino was mijn vriend

Ook verschenen als Dino is mijn vriend

+1
Dino was mijn vriend
×
Dino was mijn vriend Dino was mijn vriend

Dino was mijn vriend

Ook verschenen als Dino is mijn vriend

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Mark gaat elke dag naar een puppy kijken in de dierenwinkel. Hij mag hem niet hebben van zijn ouders. De eigenaar geeft hem daarom een ei. Uit dat ei komt een dino. Hoe moet Mark die verzorgen? En hoe houdt hij hem verborgen?
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Dino was mijn vriend / tekst en illustraties Harmen van Straaten
Ook verschenen als
Dino is mijn vriend
Auteur
Harmen van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, [2021]
76 p. : ill.
ISBN
9789020677362 (hardback)

Besprekingen

Mark wil al heel lang graag een huisdier, maar dat kan niet omdat zijn vader allergisch is. Hij gaat vaak naar de dierenwinkel om naar de dieren te kijken. Op een dag geeft de eigenaar, meneer de Wolf, hem een groot ei. ’s Nachts begint het ei te bewegen en al gauw komt er een kleine dino uit tevoorschijn. Wat moet Mark daarmee? En hoe kan hij de dino verbergen? Gelukkig helpt zijn vriend Auke hem om een oplossing te zoeken. Grappig dierenverhaal, geschreven in een toegankelijke stijl met veel humor. De warme vriendschap tussen Mark en Auke, maar ook de emoties bij het afscheid van de dino worden mooi beschreven. Korte zinnen en een overzichtelijke bladspiegel. Het verhaal is opgedeeld in 13 korte hoofdstukken en voorzien van grappige kleurentekeningen op vrijwel elke pagina in de bekende Van Straaten-stijl. Het boek verscheen oorspronkelijk in 2012 onder de titel ‘Dino is mijn vriend’ en met een andere omslagillustratie. AVI-E4. Hilarisch dinoverhaal voor kinderen vanaf ca. 7,5 jaar.

Dino was mijn vriend

Mark wil o zo graag een hond. Maar dat kan niet, want papa is allergisch voor dieren. Toch haast Mark zich elke ochtend naar de etalage van de dierenwinkel om er de enige resterende puppy te bekijken. Wanneer deze op een ochtend verkocht blijkt, is zijn teleurstelling groot. Niet lang, want de eigenaar van de winkel, meneer de Wolf, vond op de zolder een ei. Waar het vandaan komt, kan hij niet zeggen maar Mark mag het hebben. Misschien zit er wel een struisvogel in! Wanneer het ei ’s nachts openbarst komt er een kleine dino tevoorschijn. Heerlijk is dat! Eindelijk heeft Mark een huisdier! Maar al snel groeit de kleine dino uit tot een gigantische dinosaurus en wordt het voor Mark moeilijk om zijn huisdier verborgen te houden voor de buitenwereld. Samen met zijn vriend Auke bedenkt hij een oplossing. Dit boek verscheen in 2012 als Dino is mijn vriend. Bijna tien jaar later kreeg het een nieuwe coverillustratie en als titel Dino was mijn vriend. D…Lees verder

Over Harmen van Straaten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Harmen van Straaten (Arnhem, 15 september 1958) is een Nederlands auteur en illustrator.

Loopbaan

Van Straaten is sinds 1987 werkzaam als illustrator van kinderboeken en sinds een aantal jaar ook als schrijver. Als illustrator heeft hij samengewerkt met bijvoorbeeld Carry Slee, Jacques Vriens en Fred Diks. Voor zijn illustraties wist Van Straaten in het buitenland ook enkele prijzen in de wacht te slepen.

Als schrijver begon Van Straaten door bij zijn illustraties een verhaal te schrijven, en hieruit ontstonden uiteindelijk enkele prentenboeken. Daarna volgden de boeken Wonderland (2005) en de roman Luchtacrobaten (2006).

Familie

Van Straaten komt uit een familie van illustratoren, zijn oom Gerard van Straaten illustreerde jarenlang de kinderboekenreeks De Kameleon, waarvoor Van Straaten de Juniorreeks illustreerde. Zijn andere oom, Peter van Straaten, was cart…Lees verder op Wikipedia