Titel
Doodswens
Auteur
James Patterson 1947-
Vertaler
Waldemar Noë
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hope to die
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2015
394 p.
ISBN
9789023491347 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een psychopaat heeft de gezinsleden van Alex Cross gegijzeld. Om zijn dierbaren terug te krijgen, moet Alex aan de eisen van de man tegemoetkomen. Als Alex ervan overtuigd is dat zijn vrouw en zoon vermoord zijn, krijgt hij de opdracht een moord te plegen om zo het leven van zijn andere kinderen te redden. Hij is al snel achter de identiteit van de dader, maar hem te vinden blijkt een groter probleem. Deze thriller is een nieuw, zelfstandig te lezen deel in de serie rond Alex Cross, psycholoog en rechercheur in Washington. Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het oogpunt van Alex en dat van de ontvoerder. Korte hoofdstukken bevorderen de spanning. Er is veel actie en geweld in het verhaal en Alex is een superheld die ondanks aanslagen, ongelukken en wanhoop lichamelijk sterke staaltjes uithaalt en steeds weer raadsels weet op te lossen. Maar de ontvoerder is hem steeds een stapje voor. Spannend tot het eind.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls
  3. Jack and Jill (1996…Lees verder op Wikipedia

Suggesties