Boek
Nederlands
Twee jongens groeien in de jaren zestig op als boezemvrienden in Biloxi, Mississippi, maar hun levens komen op ramkoers door hun vaders: de een ongekroond koning van de onderwereld, de ander vermaard aanklager.
Titel
De jongens uit Biloxi
Auteur
John Grisham
Vertaler
Saskia Peterzon-Kotte
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The boys from Biloxi
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2022
542 p.
ISBN
9789400515611 (paperback)

Besprekingen

Een kloeke (542 blz.) juridische thriller over misdaad, familie en vriendschap. Het boek volgt vanaf de jaren zestig het verhaal van Hugh Malco en Keith Rudy, twee jeugdvrienden in Biloxi, Mississippi. Ze zijn een tijdlang onafscheidelijk, maar door hun vaders komt daar verandering in. Keiths vader groeit uit tot een vermaarde aanklager die de strijd aangaat met de georganiseerde misdaad, terwijl Hughs vader juist de ongekroonde koning is van Biloxi’s onderwereld. Beide jongens treden in de voetsporen van hun vader, waardoor de families op ramkoers komen. In prettige, vaardige stijl geschreven. Voor de meer literaire thrillerlezer. John Grisham (Jonesboro, 1955) is o.a. schrijver, scenarioschrijver, acteur en advocaat. Zijn werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de Helmerich Award en de Library of Congress Prize for American Fiction.

Over John Grisham

CC BY 2.0 - Foto van/door Scott Brenner

John Grisham (Jonesboro (Arkansas), 8 februari 1955) is een Amerikaanse schrijver, bekend van juridisch drama.

Levensloop

Grisham is het tweede kind uit een gezin met vijf kinderen. Zijn ouders waren gematigde Southern Baptists. Zijn vader was bouwvakker en katoenkweker. Na veelvuldig verhuisd te zijn, vestigde de familie zich in 1967 in het kleine stadje Southaven in Mississippi. Daartoe door zijn moeder aangemoedigd, was de jonge Grisham een fervent lezer die vooral beïnvloed werd door het werk van John Steinbeck, waarvan hij met name de heldere schrijfstijl bewonderde. In 1977, behaalde Grisham zijn B.Sc. titel in accountancy van Mississippi State University. Tijdens zijn studie begon Grisham een dagboek bij te houden, iets dat later hielp bij zijn creatieve activiteiten. Na het behalen van de J.D. titel aan de juridische faculteit (School of Law) van de University of Mississippi, in 1981, werkte Grisham bijna tien jaar als ju…Lees verder op Wikipedia