Boek
Nederlands
Een vrouw reist af naar een bergresort om de begrafenis van haar ex-man bij te wonen, waar ze ontdekt dat hij hun relatie geheimhield voor de twee vrouwen met wie hij na haar trouwde.
Extra onderwerp
Sprinter 2022, Sprinter 7
Titel
De eerste vrouw
Auteur
Muna Shehadi
Vertaler
Henske Marsman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The first wife
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2022
382 p.
ISBN
9789402710519 (paperback)

Besprekingen

Een zomerroman vol intriges, familiegeheimen en liefde. Voor de begrafenis van haar ex-man Lyle, ooit haar grote liefde, reist Holly Penny af naar een bergresort waar zij vroeger vaak samen kwamen. Daar komt ze erachter dat Lyle hun relatie geheimhield voor de twee vrouwen met wie hij na haar trouwde. Ze vertellen bovendien verontrustende verhalen — Lyle lijkt weinig overeenkomsten te hebben met de man die Holly zo goed dacht te kennen. Wordt ze gedwongen om zowel haar toekomst als haar verleden te herzien? ‘De eerste vrouw’ is in een prettige, ongecompliceerde stijl geschreven. Muna Shehadi (1961) is een Amerikaanse schrijver. Ze las als kind zoveel dat ze vastbesloten was zelf ook schrijver te worden. Ze begon haar carrière in het romantische genre en maakte de overstap naar romans voor een breed publiek. Shehadi woont in Wisconsin en heeft een vakantiehuis aan de kust van Maine.

Over Muna Shehadi

Muna Shehadi (Princeton (New Jersey), 1961) is een Amerikaans sopraan en schrijfster van romans. Zij woont in Milwaukee (Wisconsin).

Leven en werk

Haar vader Fadlou Shehadi (1926-2012) was professor in filosofie bij de Rutgers-universiteit en haar moeder Alison Shehadi (overleden 2016) gaf wiskundeles op de Princeton Day school. Van vaderszijde heeft zij Libanese roots. Haar moeder is Amerikaanse met een Schots-Canadese achtergrond. Shehadi slaagde cum laude aan de Yale-universiteit en verhuisde naar Boston en volgde de opleiding tot klassiek sopraan aan de Universiteit van Boston. Het leven op de bühne als zangeres beviel haar echter niet. Later pakte zij het schrijven op.

De boeken uit Drie dochters Trilogie zijn afzonderlijk tevens als e-boek verschenen.

Onder haar pseudoniem Isabel Sharpe heeft zij meestal erotische boeken geschreven, deze zijn onder meer ook in het Duits, Frans, Nederlands en Spaan…Lees verder op Wikipedia