Boek
Nederlands

Het incident

Rudy Morren (auteur)
Een vrouw begaat in het Heringhotel een faux pas en neemt daarom haar telefoon niet op, wat dramatische gevolgen heeft voor haar gezin.
Titel
Het incident
Auteur
Rudy Morren 1963-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Horizon, 2022
284 p.
ISBN
9789464102598 (paperback)

Besprekingen

Een psychologische thriller van Hercule Poirot-winnaar Rudy Morren. De achttienjarige Laura wacht op het Centraal Station tot iemand haar komt halen. Broer Quinten heeft het druk met vrienden, hun vader Maarten is voor werk in Duitsland en hun moeder Karen rijdt een scheve schaats in het Heringhotel en neemt haar telefoon niet op. Een misstap met fatale gevolgen. Twee jaar later verkeert het huwelijk van Maarten en Karen nog altijd in een crisis. Waanbeelden en angstdromen maken Karens leven tot een hel. Als ze met haar verleden in het reine wil komen, moet ze terug naar het Heringhotel. Vaardig en op heldere toon geschreven. Rudy Morren (Aarschot, 1963) is een bekende Belgische scenarioschrijver, acteur en uitvoerend kunstenaar. Hij schreef tientallen boeken. Met zijn tweede thriller ‘Sneeuwspoor' (2020) won Morren de Knack Hercule Poirotprijs. In 2021 verscheen 'Verdronken land'*, dat eveneens genomineerd werd voor de Knack Hercule Poirotprijs.

Over Rudy Morren

CC BY 3.0 - Foto van/door Bert Raets

Rudy Morren (Aarschot, 30 juli 1963) is een Vlaams schrijver, scenarist en voormalig acteur.

Biografie

Rudy Morren volgde een acteursopleiding aan de Studio Herman Teirlinck en is bij het grote publiek bekend om zijn rol als ambulancier Cisse De Groot in de televisieserie Spoed, die hij van 2000 tot 2003 vertolkte. Hij draaide ook telkens een jaar lang mee in de telenovelles Louislouise (2008-2009) en Ella (2010-2011) en had een vaste rol in het tweede seizoen van Danni Lowinski (2013).

In het theater stond Morren op de planken met de gezelschappen Arca, de KNS i.o.n., het Raamtheater en HETPALEIS in onder andere Mierenzeik, De thuiskomst, Spaans stuk, Terug naar Brezjnev en De God van de Slachting.

Vanaf midden jaren 2000 ging Morren zijn acteercarrière combineren met scenarioschrijven. In 2019 bracht hij als auteur een boek u…Lees verder op Wikipedia