Boek
Nederlands

Enzo en de strijd tegen de Oni

Thomas van Luyn (auteur), Sophie Pluim (illustrator)
+1
Enzo en de strijd tegen de Oni
×
Enzo en de strijd tegen de Oni Enzo en de strijd tegen de Oni
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Enzo vindt een vreemd Ding in zijn rugzak dat een bizarre kracht blijkt te hebben. Hij belandt in een strijd tegen onzichtbare monsters. Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Magie
Titel
Enzo en de strijd tegen de Oni
Auteur
Thomas van Luyn
Illustrator
Sophie Pluim
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2022
269 p. : ill.
ISBN
9789021430942 (hardback)

Besprekingen

Een fantasyachtig verhaal over Enzo, die een mysterieus object in zijn tas vindt en terechtkomt in een strijd tegen onzichtbare monsters. Enzo vindt een klein en vreemd Ding in zijn rugzak, dat een bizarre kracht bezit. Wanneer hij daar achter komt is het te laat, en zit hij al op een dak aan de ander kant van de stad en moet hij tegen monsters vechten. Intussen wil hij heel graag niet in elkaar geslagen worden door Yo en Watnou. Gelukkig zijn zij doodsbang voor Kira, Enzo’s beste vriendin. Zou Ken, de nerd van de klas, hem kunnen helpen met het Ding? En waarom ziet niemand dat meester Harro knettergek en levensgevaarlijk is? Vlot en met humor geschreven. Met grappige zwart-wit illustraties. Thomas van Luyn (Kinshasa, 1968) is o.a. schrijver, acteur, radiopresentator en cabaretier. Hij schreef meerdere boeken. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Thomas van Luyn

CC BY 2.0 - Foto van/door Jos van Zetten from Amsterdam, the Netherlands

Thomas Theodoor Samuel van Luyn (Kinshasa, Congo, 2 maart 1968) is een Nederlands cabaretier, acteur, televisieprogrammamaker en schrijver.

Biografie

Van Luyn woonde de eerste drie jaar van zijn leven in Kinshasa, waar zijn vader werkte voor het Nederlands Bijbelgenootschap. Nadat Van Luyn moest worden behandeld voor paratyfus, verhuisde hij met zijn ouders naar Utrecht. Hij begon aan de studie Chinastudies aan de Universiteit van Leiden, maar voltooide deze niet. Wel ontmoette hij hier Mike Boddé.

Samen met Boddé maakte Van Luyn deel uit van de cabaretgroep Ajuinen en Look. Later speelde hij met Sanne Wallis de Vries in het VPRO-televisieprogramma Waskracht!

Van Luyn is onder andere bekend van zijn imitaties van Gerard Joling, minister Remkes, Tony Blair en Harry Mulisch bij het programma Kopspijkers (zie ook de lijst van imitaties in Kopspijkers). De rol van imitator nam hij na een korte onder…Lees verder op Wikipedia