Strip
Nederlands
Bessie Coleman (1892-1926) was de eerste vrouwelijke vliegenier met een Afro-Amerikaanse en Amerikaans-indiaanse achtergrond. Tijdens de Drooglegging transporteert ze in dienst van Al Capone kisten met alcohol. Dan krijgt ze te maken met de Ku Klux Klan. Ballonstrip in kleur. Met historische achtergrondinformatie. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Scarface
Scenarist
Yann
Illustrator
Alain Henriet 1973-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Scarface
Uitgever
[Marcinelle]: Dupuis, 2021
48 p. : ill.
ISBN
9789031439201 (paperback)

Besprekingen

Historisch stripverhaal. Tweede deel van een drieluik, het vervolg op 'Nighthawk' (2020)*. Bessie Coleman (1892-1926) was de eerste vrouwelijke vliegenier in de Verenigde Staten van Afro-Amerikaanse en indiaanse afstamming. In die tijd een drievoudige en haast onoverkomelijke handicap om vliegenier te worden, maar Coleman is dit toch gelukt. Na een intro spelend tijdens de Eerste Wereldoorlog gaat het verhaal verder in de tijd van de Drooglegging in de Verenigde Staten. Coleman brengt met haar vliegtuig de beruchte gangster Al Capone naar het Franse eiland St. Pierre, waar zij wordt gewaarschuwd dat de bende van Bugs Moran haar wil aanvallen, als zij terugvliegt. Maar Bugs Moran is niet haar enige vijand. De Ku Klux Klan zit haar ook achterna, als zij is teruggekeerd naar haar woonplaats Waxahachie (Texas). Een groep kinderen schiet haar te hulp, maar hoe lang zal zij de KKK ontlopen? Fraai, in realistische stijl getekend en ingekleurd stripverhaal met grote aandacht voor de historisc…Lees verder

Over Yann

Yannick Le Pennetier (Marseille, 25 mei 1954), beter bekend onder zijn pseudoniemen Balac en Yann, is een Frans scenarioschrijver van stripverhalen.

Biografie

Beginjaren

Na een studie architectuur en communicatie begon Yann in 1975 zich te wijden aan strips. Hij begon als tekenaar, maar al spoedig schreef hij liever de scenario's. In 1978 ontmoette Yann Didier Conrad en samen begonnen ze hun strips te publiceren in het Belgische tijdschrift Robbedoes. Tussen 1980 en 1982 verschenen twee delen van haar serie Helden zonder scrupules (Les Innommables). Hoewel Yann en Conrad goed werk leverden, besloten de redacties in 1982 het tijdschrift te verlaten.

periode Circus

Yann en Conrad begonnen bij het tijdschrift Circus. Haar eerste verhaal dat in Circus verscheen, was Bob Marone. Andere publicaties waren La Patrouille des l…Lees verder op Wikipedia