Met oog voor jullie veiligheid!

Op maandag 25 mei heropent Infopunt Trimard met plezier terug haar deuren voor het publiek. Jullie veiligheid is daarbij van groot belang voor ons.
Daarom kunnen we jammer genoeg nog niet alle diensten die jullie van ons gewoon waren terug aanbieden.

De openingsuren van Infopunt Trimard zijn weer als vroeger.
Onze uitleenpost in Gits gaat ook terug open op maandag 8 juni, maar met aangepaste openingsuren. Tot september is de uitleenpost Gits NIET open op zaterdag.

Bereid je bezoek voor

• We vragen om zoveel mogelijk alleen naar de bib te komen (tenzij het echt niet anders kan, je bent bv. een alleenstaande mama met kinderen).
  • Ben je ziek of vertoon je symptomen? Blijf dan zeker thuis en stel je bezoek aan de bib even uit!
  • We waarderen het enorm als je tijdens je bezoek je mond en neus bedekt (dit kan met een mondmasker maar ook eventueel met een sjaal)
  • De toiletten in onze bibliotheek zijn in principe niet toegankelijk.
         Thuis nog even naar het toilet gaan voor je vertrekt (zeker voor kindjes) is dus wel een goed plan!
  • Kijk thuis al even in de catalogus om een idee te hebben van wat je graag wil ontlenen. Je smartphone of tablet meebrengen naar de bib kan ook.
         Onze publiekscomputers zijn immers niet toegankelijk en ter plaatse opzoeken in de catalogus lukt dus niet.

Tijdens je bezoek

Jullie zijn van harte welkom om materialen te komen uitlenen en terugbrengen. Lidgeld/boetes betalen kan ook aan de automaat.
Verder staan we klaar om jullie waar we kunnen te helpen bij eventuele vragen.

Om het voor iedereen veilig te houden, vragen we jullie om rekening te houden met:

• Bij het binnenkomen je handen grondig te ontsmetten
  • ALTIJD een mandje te nemen per persoon - je kan hierin je boeken leggen tijdens het kiezen -->
         Zijn de mandjes op? Dan zijn er al 12 andere mensen binnen en vragen we je om even buiten te wachten tot iemand het gebouw verlaat
  • We laten maximum 12 personen toe tegelijkertijd
  • Na het inleveren van je materialen, deze in de houten boxen naast de inleverstations te leggen.
    De materialen blijven dan 72 uur in quarantaine, voor we ze opnieuw ter beschikking stellen voor uitleen.
  • Het parcours dat is aangegeven met pijlen op de grond te volgen
  • Altijd voldoende afstand te bewaren (minimum 1,5 meter)
  • Beperk je bezoek tot maximum 30 minuten
  • Beschik je niet over een eigen toestel om op te zoeken in de catalogus, stel je vraag dan aan een medewerker
  • Onze medewerkers helpen je graag, maar we zijn afgeschermd door een plexi wand.

Bedankt om de nodige afstand te respecteren!

Wat kan jammer genoeg niet?

• Gebruik van publiekscomputers
  • Koffie of water drinken in onze zithoek
  • Gezellig wat ontspannen in de bib (onze zeteltjes/stoelen zijn even verboden terrein)
  • Gebruik van toilet
  • Lezen van kranten en de nieuwste nummers van tijdschriften

Werkwijze inleveren materialen

Jullie mogen opnieuw zelf de materialen die jullie terugbrengen inleveren aan de uitleenstations.
We vragen wel om de materialen daarna in de houten boxen te leggen die je naast de uitleenstations kan vinden.
De materialen blijven 3 dagen in quarantaine vooraleer we ze terug in de rekken plaatsen, pas na deze 3 dagen zullen ze ook opnieuw als 'beschikbaar' in de publiekscatalogus aangeduid staan.

We kijken ernaar uit om jullie snel weer helemaal 'als vroeger - voor Corona' te kunnen verwelkomen.

Als we ons samen goed aan de veiligheidsvoorschriften houden, kunnen we snel weer terug naar hoe het vroeger was.
Daarom een welgemeende dank je wel voor jullie begrip en medewerking!

#SamensterktegenCorona