1. Spelregels

1.1 Lid worden

Artikel 1

Iedereen is van harte welkom en kan lid worden van onze bibliotheek. Je kan je inschrijven aan onze balie, aan de hand van je identiteitskaart.
Kinderen en jongeren tot 18 jaar worden gratis lid.
Volwassenen betalen één keer per jaar lidgeld (in de tabel ‘tarieven’ in bijlage kan je de bedragen raadplegen).

Artikel 2

Dankzij een nauwere regionale samenwerking van bibliotheken en kenniscentra binnen de streekintercommunale DVV Midwest kan je voortaan met 1 bibpas terecht in maar liefst 14 bibliotheken uit de regio: Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare (ARhus), Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene. Je hoeft met andere woorden voortaan slechts éénmaal lidgeld te betalen om materialen te ontlenen bij al deze bibliotheken.

Artikel 3

We willen onze leden graag correct en tijdig informeren, hiervoor hebben we wel steeds correcte contactgegevens nodig. Daarom vragen we je om elke wijziging van je adres en/of e-mailadres en telefoonnummer onmiddellijk door te geven.
Doe je dit niet, dan zijn wij niet verantwoordelijk als je informatie zoals bijvoorbeeld inleverherinneringen gemist hebt.

Artikel 4

Bij volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar gebruiken we bij voorkeur je eID als lidkaart. Gebruik je toch liever een bibliotheekpas, dan kan dit zeker ook!
De eerste bibpas is voor iedereen gratis te verkrijgen, wanneer deze moet vervangen worden wegens bv. verlies of als je een bijkomende bibpas wil, vragen we een kleine vergoeding
(zie tabel ‘tarieven’ in bijlage).

Met je bibliotheekpas of eID kan je ook terecht in de andere 13 bibliotheken uit de Midwest-regio. Als je in één van deze bibliotheken al een bibliotheekpas had, kan je deze ook bij ons gebruiken.

Je bent verantwoordelijk voor je bibliotheekpas en de materialen die ermee ontleend worden, ook als de pas zonder je goedkeuring wordt gebruikt.
Leen je pas daarom niet uit aan iemand anders.
Verloor je je bibliotheekpas? Verwittig ons dan zo snel mogelijk zodat we deze kunnen blokkeren en anderen hem niet kunnen gebruiken.

Artikel 5

Bij minderjarigen tot 14 jaar vragen we de toestemming van één van de ouders om lid te worden. Bij de inschrijving van een jongere tussen 14 en 18 jaar oud, gaan we ervan uit dat de ouders stilzwijgend akkoord gaan.

Artikel 6

Bij kinderen en jongeren onder de 18 jaar wordt het lidmaatschap jaarlijks stilzwijgend verlengd (aangezien dit toch gratis is). Volwassenen verlengen hun lidmaatschap door het jaarlijks betalen van hun lidgeld. Volwassenen die hun lidmaatschap niet willen verlengen, kunnen dit doen door hun lidgeld niet meer te betalen.

Artikel 7

Je kan ook lid worden van de bibliotheek als school (klaspassen), organisatie, vereniging of in functie van een beroep dat je uitoefent. Voor sommige van deze lidmaatschappen gelden afwijkende voorwaarden, die niet bedoeld zijn voor lidmaatschappen voor privégebruik.
(zie tabel: tarieven in bijlage)

Artikel 8

Heb je geen vast verblijfsadres in België, dan kunnen we je vragen om een waarborg van maximaal € 25 te betalen. Deze betalen we je terug als je je lidmaatschap bij ons stopzet.

Artikel 9

Voor een optimale werking binnen onze bibliotheek, vragen we je om een aantal persoonlijke gegevens die ingevoerd worden in het lenersbestand.
We engageren ons om je persoonlijke informatie altijd veilig te beheren.
Door je inschrijving, verklaar je je ook akkoord om je contactgegevens te gebruiken om je te informeren over wijzigingen in ons aanbod, nieuwe diensten of activiteiten die we organiseren.
We kunnen je contactgegevens gebruiken om je te contacteren in verband met de diensten die je gebruikt. We contacteren je bij voorkeur via mail, we bellen je enkel op in uitzonderlijke omstandigheden (bv. als je je portefeuille vergat in de bib).
Je krijgt een e-mail van ons om je verwittigen in o.a. volgende gevallen:
- Wanneer je uitgeleende materialen binnenkort moeten ingeleverd worden (als geheugensteuntje)
- Wanneer je te laat bent met het terugbrengen van je materialen
- Wanneer er een materiaal dat je reserveerde, voor je klaarligt

Wanneer we geen geldig e-mailadres in ons bezit hebben, wordt deze informatie per brief bezorgd, maar wordt hier uiteraard een portkost voor aangerekend (zie tabel: tarieven in bijlage)

1.2 Lenen

Artikel 10

Om materialen te kunnen ontlenen, moet je lid zijn van onze bibliotheek.
Ben je nog geen lid van onze bibliotheek, maar wel van één van onze collega-bibliotheken uit de Midwest regio? Dan ben je van harte welkom! Kom je bij je eerste bezoek wel éénmalig aanmelden aan de balie zodat we alles in orde kunnen brengen voor je.

Artikel 11

Kinderen en jongeren onder de 15 jaar kunnen geen materialen voor (jong)volwassenen ontlenen. Het onderscheid tussen materialen voor (jong)volwassenen en materialen voor alle leeftijden wordt gemaakt door de bibliotheek.

Artikel 12

In bijlage vind je een overzicht van welke materialen je gedurende welke periode kan lenen. Sommige materialen kan je niet lenen, dit zijn inkijkexemplaren die je wel ter plaatse in de bib mag bekijken (bijvoorbeeld de meest recente nummers van tijdschriften).

Artikel 13

We vragen je vriendelijk om zorg te dragen voor de geleende materialen.
Schade die we opmerken bij het terugbrengen, rekenen we aan aan de laatste lener.
Merk je schade op bij een materiaal dat je wil uitlenen, verwittig dan gerust een medewerker voor dat je het uitleent zodat we hiermee rekening kunnen houden.
Onze bibliotheek is niet verantwoordelijk voor eventuele schade aan je hard-of software door het afspelen van geleende cd’s, dvd’s, games of andere materialen.

Raak je een (gedeelte) van een materiaal kwijt of raakt het beschadigd, dan kan je ons dit best zo snel mogelijk melden.
We rekenen dan de aankoopprijs van een nieuw exemplaar aan.
Voor materialen die niet meer te verkrijgen zijn, kan een extra toeslag bepaald worden.
Vind je een materiaal toch later nog terug? Dan kan je het nog inleveren en betalen we het door jou betaald bedrag terug, maar enkel wanneer er door ons nog geen nieuw exemplaar werd aangekocht.

Artikel 14

De bibliothecaris beslist of een materiaal in die mate beschadigd is, dat het uit de collectie genomen en dus ook vergoed moet worden.

Artikel 15

Bij het uitlenen, krijg je de optie om een ticket te printen, waarop een overzicht staat van de door jou uitgeleende materialen, met – per materiaal – de voorziene inleverdatum.
Denk je dat er op het ticket een fout staat, dan mag je ons dit altijd melden en bekijken we dit samen met je.

Aan de uitgang van de bib staan beveiligingspoorten. Als het alarm af gaat, vragen we je vriendelijk om je te wenden tot een medewerker en je ticket en de materialen die je hebt ontleend, te tonen.

Artikel 16

Van zodra je een openstaande kost van € 0,10 of meer hebt, kan je geen materialen meer lenen.
We bedanken je alvast om dan eerst het verschuldigd bedrag te gaan betalen aan de betaalautomaat in Infopunt Trimard (of aan de balie in uitleenpost Gits).

In uitzonderlijke gevallen, kan de bibliotheekmedewerker je toestemming geven om het bedrag later te vereffenen (als je bijvoorbeeld net geen geld bij hebt).
De bibmedewerker zal dan je uitlening voor je behandelen aan de balie.
Bij je volgende bezoek aan onze bib, vragen we je dan vriendelijk om het bedrag te betalen.

Artikel 17

Via ‘Mijn bibliotheek’ kan je online je uitleningen nakijken, je openstaande bedragen raadplegen, maar ook je uitleentermijn verlengen of materialen reserveren.
Wil je later nog eens kijken welke boeken je hebt gelezen? Dat kan ook! Je kan ervoor kiezen om de historiek van je uitleningen bij te houden.

1.3 Verlengen

Artikel 18

Wil je graag je materialen nog wat langer behouden? Geen probleem, de uitleentermijn van de meeste materialen kan je nog met enkele weken verlengen (zie ‘Hoeveel mag je ontlenen en hoe lang? In bijlage). Verlengen is trouwens gratis.

Verlengen kan op verschillende manieren:

  • Online via ‘Mijn bibliotheek’
  • Aan de zelfuitleenstations
  • Aan de balie
  • Met een mailtje naar bibliotheek@hooglede.be
  • Met een telefoontje tijdens de openingsuren van de bib

Artikel 19

Je kan materialen laten verlengen voor alle lidmaatschappen binnen één en hetzelfde gezin.

Artikel 20

Je moet als lener zelf vragen om je materialen te verlengen, dit gebeurt niet automatisch op het einde van je eerste uitleentermijn.

Artikel 21

Materialen die voor een andere lener gereserveerd zijn, kan je niet verlengen.

1.4 Reserveren

Artikel 22

Wil je graag iets lenen en is het uitgeleend aan een andere lener?
Geen probleem, dan kan je dit reserveren.

Bij populaire titels kunnen er soms andere wachtenden voor je zijn, die al eerder een reservatie plaatsten voor dit materiaal. In dat geval, worden de reservaties in volgorde van datum van aanvraag behandeld.

Van zodra het materiaal beschikbaar is voor je, krijg je van ons automatisch een bericht om je te laten weten dat je reservatie voor je klaar ligt.

Als we over een correct e-mailadres beschikken, dan ontvang je dit bericht per mail. In andere gevallen versturen we een brief (waarvoor dan een portkost wordt aangerekend). Het is dus zeker een aanrader om ons je e-mailadres te bezorgen!

Artikel 23

Voor het reserveren van uitgeleende materialen, betaal je een administratiekost (zie bijlage ‘tarieven’).

Artikel 24

Wil je graag een materiaal dat NIET uitgeleend is voor je aan de kant laten leggen? Of wil je graag een materiaal uit de andere vestiging van onze bib voor je laten overbrengen? (van uitleenpost Gits naar Infopunt Trimard of omgekeerd)

Dan kan dit zeker! Hiervoor wordt geen enkele kost aangerekend.

We spreken met je af wanneer je het materiaal mag komen afhalen.

Artikel 25

Materialen reserveren kan op verschillende manier:

  • Online via ‘Mijn bibliotheek’
  • Aan de balie
  • Met een mailtje naar bibliotheek@hooglede.be
  • Met een telefoontje tijdens de openingsuren van de bib

Artikel 26

Een gereserveerd materiaal blijft gedurende 10 kalenderdagen voor je aan de kant liggen. Deze periode gaat in op de datum vermeld in het bericht dat je ontving of op de datum waarop we je voor het eerst probeerden te contacteren.

Daarna vervalt je reservatie en wordt het materiaal opnieuw ter beschikking gesteld van andere leners.

Artikel 27

Wil je graag een materiaal lenen dat niet in onze bibliotheek aanwezig is?

Ook dat kan!

We kunnen dit voor je aanvragen uit een andere bibliotheek of uit een wetenschappelijke bibliotheek, dit heet IBL (interbibliothecair leenverkeer).
Je betaalt hiervoor een beperkte bijdrage
(zie bijlage ‘tarieven’).

1.5 Inleveren

Artikel 28

Je mag je materialen zowel in Infopunt Trimard als in onze uitleenpost Gits inleveren, ongeacht waar je deze oorspronkelijk had geleend.

Wij zorgen er met plezier voor dat de materialen terug in de juiste vestiging belanden.

Artikel 29

Deze service kunnen we NIET bieden voor materialen die uitgeleend werden in een andere bibliotheek uit de regio Midwest.
Bij alle bibliotheken uit ons samenwerkingsverband is het zo dat de geleende materialen effectief terug moeten ingeleverd worden in de bibliotheek waar ze ontleend werden.

Artikel 30

We vragen je vriendelijk om je materialen op tijd terug te brengen.
De inleverdatum kan je altijd terugvinden op je bibliotheekticket of online via ‘Mijn bibliotheek’.
Leners waarbij we beschikken over een correct e-mailadres krijgen bovendien 4 kalenderdagen voor de inleverdatum een mail toegestuurd om hen hieraan te helpen herinneren.

Artikel 31

Breng je je materialen te laat terug? Dan betaal je telaatgeld per dag dat je te laat bent (zie bijlage ‘tarieven’).

Om je wat extra ruimte te geven, krijg je van ons nog 3 respijtdagen toegekend na de inleverdatum.

Lever je je materialen in tijdens deze 3 respijtdagen, dan betaal je geen telaatgeld.

Per materiaal loopt het telaatgeld nooit hoger op dan € 30.

Artikel 32

Heb je één of meerdere materialen niet op tijd teruggebracht, dan ontvang je 5 kalenderdagen na de inleverdatum een eerste herinnering.

Breng je je materialen na dit bericht nog steeds niet terug, dan volgt een tweede herinnering.

Bij voorkeur worden deze berichten verstuurd per mail (gratis), leden waarbij we over geen correct e-mailadres beschikken, ontvangen een brief per post.

Hierbij zal een portkost aangerekend worden (zie bijlage ‘tarieven’).

Breng je de materialen na deze herinneringen nog niet terug, dan zal per (aangetekende) post een materiaalvergoedingsnota worden verstuurd, waarin zowel de aankoopprijs van de materialen die je niet terugbracht, als de telaatgelden zullen opgenomen worden. Je zal de portkosten hiervoor ook aangerekend worden (zie bijlage ‘tarieven’)

Op dit moment word je als lener ook geblokkeerd.

Je hebt dan nog steeds de kans om de materialen toch nog in te leveren, in dat geval betaal je enkel het telaatgeld.

Wanneer aan deze oproepen tot inleveren van de materialen geen gevolg gegeven wordt, zal het dossier overgemaakt worden aan de financiële dienst van de Gemeente Hooglede die een invorderingsprocedure zal starten. Vanaf dat moment moet het openstaand bedrag betaald worden per overschrijving aan de financiële dienst en kan dit niet meer in de bibliotheek zelf.

In laatste instantie kan je dossier overgemaakt worden aan een gerechtsdeurwaarder, met bijhorende kosten tot gevolg.

1.6 Betalen

Artikel 33

Van zodra je een openstaande kost hebt van € 0,10  kan je niet meer lenen, verlengen of reserveren.
We bedanken je alvast om zo snel mogelijk het bedrag te vereffenen aan de betaalautomaat in Infopunt Trimard of aan de balie in uitleenpost Gits.

Artikel 34

Wanneer telaatgelden (waarbij de materialen al ingeleverd zijn) na 90 dagen nog niet betaald zijn, krijg je als lener per post een registratienota toegestuurd.

Hierin word je vriendelijk verzocht om het openstaand bedrag te komen vereffenen in de bibliotheek.

Je betaalt een portkost voor deze brief (zie bijlage ‘tarieven’).

Artikel 35

Betaal je na deze registratienota nog steeds niet, dan word je geblokkeerd als lener en wordt je dossier overgemaakt aan de financiële dienst van de Gemeente Hooglede die een invorderingsprocedure zal starten.

Vanaf dat moment moet het openstaand bedrag betaald worden per overschrijving aan de financiële dienst en kan dit niet meer in de bibliotheek zelf.

In laatste instantie kan je dossier overgemaakt worden aan een gerechtsdeurwaarder, met bijhorende kosten tot gevolg.

1.7 Pc's, internet en digitale toepassingen

Artikel 36

Je kan in de bibliotheek gebruik maken van een computer die beschikt over internetverbinding, zolang er een toestel beschikbaar is en je de aanmeldingsprocedure respecteert.

Artikel 37

Het gebruik van de computer is beperkt tot maximaal 1 uur.

Artikel 38

Er is gratis Wi-Fi ter beschikking zodat je met je eigen smartphone/tablet/laptop verbinding kan maken met het internet. Zorg er wel voor dat je het draadloze netwerk niet overbelast.

Artikel 39

Het raadplegen van online databanken, waarop de bibliotheek een abonnement heeft, is gratis.

Artikel 40

Het afspelen van muziek of ander geluid uit computers of eigen toestellen is enkel toegestaan mits gebruik van oortjes en op een wijze waarbij je andere bezoekers niet stoort.

Artikel 41

Draag zorg voor onze toestellen. Verander niets aan de instellingen. Doe niets wat het toestel of de software kan beschadigen. Gebruik de toestellen niet voor onwettige of ongepaste zaken, zoals het raadplegen, produceren of verspreiden van pornografische, gewelddadige, racistische, discriminerende of bedreigende beelden en/of teksten.

1.8 E-readers en e-boeken

Artikel 42

Voor een e-reader en/of e-boek gelden dezelfde voorwaarden als voor een papieren boek.

Artikel 43

Een uitgeleende e-reader mag alleen gebruikt worden voor het lezen van e-boeken die door de bibliotheek op het toestel werden geplaatst.

Vanaf 17/09/2020 zal het ook mogelijk zijn om e-boeken te ontlenen op een eigen toestel (smartphone, tablet, pc, laptop of e-reader).

Dit zal verlopen via het e-boekenplatform cloudLibrary.

E-readers van de bib kunnen niet uitgeleend worden om e-boeken uit cloudLibrary te downloaden.

Artikel 44

Het kopiëren, verwijderen en/of toevoegen van e-boeken is met andere woorden verboden.

Artikel 45

Bij een eerste uitlening krijgt een lener een beknopte uitleg over de werking van de e-reader.

Artikel 46

Als lener ontvang je de e-reader volledig opgeladen en voorzien van een beschermhoes, we vragen je om het toestel met zorg te behandelen tijdens de uitlening.

Artikel 47

Het is absoluut verboden om het toestel tijdens de uitlening aan anderen door te geven.

1.9 Uw bezoek

Artikel 48

Hou het netjes, gebruik de vuilnisbakken en laat geen afval achter.

Huisdieren vinden we super maar ze horen niet thuis in de bib (uitgezonderd assistentiehonden).

We vragen je daarom om hen buiten te laten wachten op je terugkomst.

Artikel 49

De bibliotheek is een plaats van ontmoeting, dus mag er zeker gepraat worden. Maar respecteer de andere bezoekers en hou rekening met hen, zodat een bezoek aan de bibliotheek voor iedereen een aangename beleving blijft.

Artikel 50

Draag zorg voor je eigen spullen. Onze bib is niet verantwoordelijk bij diefstal of beschadiging ervan.

Artikel 51

Minderjarige bezoekers vallen onder de verantwoordelijkheid van hun ouders of wettelijke voogd.

Artikel 52

Aanwijzingen van medewerkers moeten worden opgevolgd. De medewerkers kunnen je op je gedrag aanspreken en je zo nodig de toegang ontzeggen voor de rest van de dag.

1.10 Opvolging van het reglement

Artikel 53

Wie lid wordt van onze bibliotheek, gaat akkoord met de afspraken in dit reglement. Je kan deze afspraken steeds raadplegen op de website van de bibliotheek en de gemeentelijke website. Je vindt hier steeds de laatste versie van het reglement.

Artikel 54

Een bezoeker die herhaaldelijk de afspraken niet naleeft, kan de toegang tot de bibliotheek ontzegd worden. Deze beslissing berust bij het college van burgemeester en schepenen op voorstel van de bibliothecaris.

In geval van discussie is de bibliothecaris het eerste aanspreekpunt. In geval van blijvende discussie, worden beslissingen, genomen door de bibliothecaris, bekrachtigd door het college van burgemeester en schepenen.

 

Download Bijlage